söndag 3 juni 2012

Kalasbuffé...

Vi bjöd kalasgästerna på kall buffémat. Väldigt gott, och lätt då det allra mesta kunde göras i förväg. Vi bjöd på på potatissallad Provencale med ruccola, rödlök, soltorkade tomater, kapris och fetaost. Dressingen gjordes på olivolja, balsamvinäger, pressad vitlök, salt och peppar.
Pastasallad med pesto, cocktailtomater och bacon, garnerad med färska basilikablad och finriven parmesan.
Marinerad kycklingfilé med örtolja och pinjenötter. Av örtoljan gjorde jag även en röra med turkisk yoghurt och vitlök, som var underbart god till kycklingen.
Fina mormor bidrog med underbart god marinerad fläskfilé. Tack så mycket!
Till detta serverades även lite färska grönsaker, färskt bröd med smör och ost och en mycket uppskattad briétårta (jag skar av locket på en rund briéost, toppade den med cashewnötter, pinjenötter, solrosfrön och blandad torkad frukt som jag ringlade flytande honung över och gratinerade den i ugnen), alla tyckte den var mycket god även om den var inne i ugnen en aning för länge och flöt ut lite osnyggt över plåten (därav inget foto på briétårtan).
Liten uppskattade väl inte maten sådär jättemycket, utan drack hellre saft och knaprade lite på en brödkant med ost. Han hade nog inte heller riktigt ro eller tid till att äta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar